Inapoi la Joy!
  Intrebari frecvente   Cautare   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Profil   Mesaje private   Autentificare 
Gastronomie
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 51, 52, 53  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului e-Joy.ro -> Dieta, Sanatate
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
fatduck

Data inscrierii: 23/02/2010

MesajTrimis: Miercuri 10.03.2010 11:06 am    Titlul subiectului: Pe aripile gustului Raspunde cu citat (quote)
Pe aripile gustului

De trebuinta
12 aripi de pui
1 lingura de sos de soia
2 lingura suc de lamiie
2 linguri de miere
2 linguri de ketchup
1 lingura ulei de susan sau de masline
1 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita paprika
1 lingurita de “Sapte-mirodenii” thailandeze sau garam masala sau doar scortisoara cu un pic de curry
1 catel de usturoi
2 linguri de faina alba
sare si piper

Cu reteta asta simpla si rapida, chiar ca ii arati colonelului cine e seful cu aripioarele. Si asta fara multa bataie de cap – mirodeniile se gasesc mai peste tot, marinata se face cit ai clipi, iar capodopera nu sta la cuptor mai mult de 30 de minute.

Singura mare filozofie e sa ai rabdare sa se marineze aripioarele macar o jumatate de zi, pina intra bine mirodeniile pe sub pielea puiului.

Asa ca atunci cind nu esti flaminda ia un castron mare si amesteca bine toate mirodeniile, pina iese un sos groscior. Taie aripioarele de pui pe din doua la incheietura si pune-le intr-o punga mare de plastic din cele pentru congelator. Peste ele, toarna sosul. Ca sa nu cedezi miresmelor ametitoare, leaga punga la gura cit mai strins si agit-o usor, pentru ca marinata sa acopere uniform aripioarele.

In final, pune punga intr-o cratita, sa nu curga, si bag-o la frigider macar 12 ore. Cind le-a sunat ceasul aripioarelor, infierbinta cuptorul la 200 de grade, pune-le intr-o tava si baga-le la rumenit. Dupa un sfert de ora, intoarce aripioarele pe cealalta parte, toarna putina apa pe fundul tavii, sa nu se prinda, si pune-o inca 20 de minute in cuptor.

Ce-o sa scoti de acolo o sa-ti para niste aripioare venite din paradisul aripioarelor, unde curg riuri de miere si ninge cu mirodenii. Iar totul va fi si mai divin linga o salata verde cu multa lamiie si un strop de ulei de masline.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
sick666nuca

Data inscrierii: 28/06/2007

MesajTrimis: Joi 11.03.2010 9:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Astazi mi-am facut salata cu brocoli....masline....piept pui.....ciuperci.....castraveti.....spanac....ardei grasi Cool Razz Exclamation

Click si pentru mine :
http://soferderomania.promotor.ro/Nuca
Multumesc anticipat !!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
mihaela87

Data inscrierii: 18/02/2008

MesajTrimis: Vineri 12.03.2010 9:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
ieri am gatit spaghete cu sos si sunca Praga si o salata orientala Rolling Eyes

Data inscrierii: 03/02/2007

MesajTrimis: Vineri 12.03.2010 2:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Ieri am gatit pui cu sos schezuan si orez. In dimineata asta mi-am facut niste sanvisuri cu sunca presata si cascaval, la sanvis maker Razz

Data inscrierii: 06/06/2009

MesajTrimis: Sambata 13.03.2010 7:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
azi am facut snitele din piept de pui si salata de ciuperci+piept de pui+maioneza.
sick666nuca

MesajTrimis: Duminica 14.03.2010 11:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Ieri Arrow Placinta cu ciuperci, kaizer f. fin, fara grasime, masline si cascaval. Plus clatite cu gem si cu ciocolata.

Astazi Arrow Gratar de pui si mici , cu salata, muraturi si sa vad ce garnitura fac Razz Exclamation

Click si pentru mine :
Multumesc anticipat !!!
Sus
black pearl

Data inscrierii: 09/11/2009

MesajTrimis: Duminica 14.03.2010 11:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Azi: ciorbita de pui si negresa, ca imi era pofta de ceva dulce.

Iata negresa Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihaela87

MesajTrimis: Luni 15.03.2010 8:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Ieri am facut clatite cu 2 feluri de dulceata: trandafiri si visine
de papa am comandat mancare chinezeasca, imi era poftaaaa Embarassed

MesajTrimis: Luni 15.03.2010 6:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Astazi fac sarmalutze de post .... Very Happy Exclamation

Click si pentru mine :
Multumesc anticipat !!!
Sus
lavy20

Data inscrierii: 04/05/2007

MesajTrimis: Luni 15.03.2010 9:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
am facut ardei umpluti, mi-era de mult pofta Cool
si salata orientala cu maioneza

http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-carmyedy/
Sus
lry

Data inscrierii: 11/11/2009

MesajTrimis: Luni 15.03.2010 9:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
vai dar ce pofta mi-ati facut de clatite Razz ....gataa..maine ma trezesc de la 3 sa-mi fac clatite...nu am mai facut de mult Laughing
Sus
mihaela87

MesajTrimis: Marti 16.03.2010 7:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
aseara am gatit aripioare de pui si cartofi la cuptor, salata verde si sos de iaurt si usturoi Embarassed Laughing Laughing

Data inscrierii: 11/08/2009

MesajTrimis: Marti 16.03.2010 9:32 am    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)
mihaela87 a scris:
aseara am gatit aripioare de pui si cartofi la cuptor, salata verde si sos de iaurt si usturoi Embarassed Laughing Laughing

delicios ..... mi-ai facut pofta
fatduck

Data inscrierii: 23/02/2010

MesajTrimis: Marti 16.03.2010 11:08 am    Titlul subiectului: Spanac in unt de alune Raspunde cu citat (quote)
Spanac in unt de alune ca-n Zimbabwe

De trebuinta
500 gr spanac proaspat
2 linguri de unt de alune
2 linguri de otet (de mere, scrie la carte)
½ lingurita de boabe de piper (rosu, daca se poate)
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
1 ardei gras / ardei kapia neaparat rosu

Ce face zimbabweanul de rind cind leul da tircoale prin batatura? Face de-ndata un spanac dupa reteta asta simpla si rapida. Apoi sta si asteapta pina cind regele animalelor, fermecat de aroma cu totul si cu totul neasteptata, vine umil sa ceara si el o portie.

Acum, serios, cu mina pe furculita va zic, aceasta este una dintre acele retete-revelatie care schimba complet modul in care priveai un anumit ingredient.

Mai intii amesteci intr-un castron untul de alune, otetul si piperul zdrobit cu lama cutitului, nu macinat. Apoi iei o cratita mare calesti ceapa tocata si ardeiul cubulete. Dupa cinci minute, adaugi o cana de apa si, cind da in clocot, pui untul de alune. Imediat arunci in cratita spanacul, taiat cit sa nu fie frunzele intregi, si admiri cum se lasa imbratisat senzual de sosul cu aroma de Africa.

In cinci minute, cind se inmoaie spanacul, iei de pe foc si incepi sa te minunezi. De gustul cremos, de combinatia absolut delicioasa, de cit de repede dispare din farfurii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
exgirlfriend

Data inscrierii: 14/12/2009

MesajTrimis: Miercuri 17.03.2010 12:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
azi am facut o ciorbita de mazare si un pui la cuptor picant, cu garnitura de mazare cu ciupercute,morcovi,rosii si mirodenii
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
ritza

Data inscrierii: 28/10/2008

MesajTrimis: Miercuri 17.03.2010 11:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
de acum cateva zile:
papanasi

prajitura cu mere

placinta cu carne de pui, my favorite Very Happy, nush de ce in poza "aluatul" e mai inchis la culoare...

mihaela87

MesajTrimis: Joi 18.03.2010 6:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
^yummy, ce bine arata Razz mi-ai facut pofta cu prajitura de mere Rolling Eyes merge facuta si cu aluat din comert?

MesajTrimis: Joi 18.03.2010 11:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
cred ca merge, nu vad de ce nu...eu nu am facut niciodata cu aluat din comert, nimic, dar azi chiar imi cumpar si eu un pachet, ca ma enerveaza uneori aluaturile de "casa"...eu ador merele...mai am cateva si cred ca o sa fac o placinta ceva, ca sa nu se strice...
starush

Data inscrierii: 12/02/2006

MesajTrimis: Joi 18.03.2010 12:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Vai, ritza, ce bine arata toate Razz

Sus
fluflu

Data inscrierii: 23/11/2008

MesajTrimis: Joi 18.03.2010 9:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
papanasii cum i-ai facut?? mie asa imi plaaaccc!! dar nu stiu sa fac...si nici mama Embarassed
Sus
starush

Data inscrierii: 12/02/2006

MesajTrimis: Joi 18.03.2010 10:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
Poti sa ne spui si reteta la placinta cu carne de pui Embarassed

Sus
ritza

MesajTrimis: Vineri 19.03.2010 12:14 am    Titlul subiectului: Re: Raspunde cu citat (quote)
fluflu a scris:
papanasii cum i-ai facut?? mie asa imi plaaaccc!! dar nu stiu sa fac...si nici mama Embarassed

la papanasi eu am gasit mai multe retete insa am ramas la asta:
http://gospodini.blogspot.com/2007/09/papanasi-cu-dulceata-si-smantana.html
doar ca am tras cu oachiul si la alte retete si am "vazut" ca atunci cand compozitia este mai moale, merge adaugat putin gris... Wink ...acum eu ii fac prajiti, sunt si retete pentru papanasi fierti, dar mie imi plac mai mult cei prajiti...ador papanasiiii Razz

starush a scris:
Poti sa ne spui si reteta la placinta cu carne de pui Embarassed

reteta de la placinta cu pui am luat-o de aici:
http://www.lalena.ro/49-reteta-placinta-cu-carne-de-pui.html
doar ca eu am facut-o in tava de la aragaz nu intr-una rotunda...insa a iesit bestiala, si am facut-o de 2 ori in 3 zile Razz
lavy20

Data inscrierii: 04/05/2007

MesajTrimis: Vineri 19.03.2010 12:34 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
cred ca o sa incerc si eu placinta cu carne...

http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-carmyedy/
Sus
minipuiu

Data inscrierii: 01/09/2007

MesajTrimis: Vineri 19.03.2010 1:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
fetelor,ce de bunatati ati pregatit!eu nu am gatit nimic spectaculos zilele astea,o supica de curcan,piure cu ficatei si sos,iar azi fac niste chiftelute marinate.
cat despre aluatul din comert,aveti grija,este foarte foarte caloric.o suta de grame are jn jur de 350-400 de calorii.cumparam si eu inainte,cand nu ma pricepeam sa fac ,dar este prea artificial la gust,are gust de fornetti.asa ca mai bine incercati sa faceti voi aluatul.chiar daca nu iese din prima,nu e greu de facut.in plus,fiecare placinta are diferite feluri de aluat,care poate influenta gustul preparatului finit.
Sus
exgirlfriend

Data inscrierii: 14/12/2009

MesajTrimis: Vineri 19.03.2010 2:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
eu zilele astea mananc verdeturi,salate fructe,deci nu prea am gatit. azi am bagat niste mere la cuptor,cu miere si scortisoara,ca am cumparat 2 kg si nu s-au mancat. as pune diseara pe gratar niste dovlecei si ciupercute cu cascaval
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului e-Joy.ro -> Dieta, Sanatate Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 51, 52, 53  Urmatoare
Pagina 36 din 53

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum